Weerbericht

Code oranje door storm Poly

- advertentie -

Landelijk – Vandaag trekt storm Poly over het land. Vooral in het westen en noorden worden windstoten van 100-120 km/uur verwacht, lokaal 130 km/uur. Aan zee komt het tot storm. Daarbij valt ook veel regen. Regionaal valt 15 tot 35 mm, lokaal kan ruim 40 mm vallen.

- advertentie -

In Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen en op de Waddeneilanden geldt code oranje. In de rest van het land code geel voor windstoten tot zo’n 90 km/uur.

Zo veel wind wordt verwacht
De wind is als eerste in Zuid-Nederland aangetrokken en in de vroege ochtend zijn de zwaarste windstoten voor het zuidwesten van het land. Er worden windstoten tot ruim 90 km/uur verwacht in Zeeland.

Al snel neemt ook noordelijker langs de westkust de wind toe en in Zuid-Holland en Noord-Holland worden vanaf circa 8:00 uur zeer zware windstoten tot 120 km/uur of nog iets meer verwacht. Uiteindelijk volgen de zeer zware windstoten ook voor Noord-Nederland. In bijvoorbeeld Friesland en Groningen geldt code oranje juist voor de middag (12:00 – 17:00 uur)

Ook komt tijdelijk westerstorm (windkracht 9) te staan langs de kust. Heel misschien wordt Poly zelfs een zware storm (windkracht 10).

Ook zeer veel regen
In het westen, midden en noorden van het land kan op veel plaatsen 15 tot 35 mm regen vallen. Heel lokaal, vooral in het noordwesten, kan de neerslagsom zelfs oplopen tot ruim 40 mm.

- advertentie -

Overlast tijdens ochtendspits
De combinatie van veel wind en regen valt voor met de Randstad precies tijdens de ochtendspits. Er is dus grote kans op flinke vertragingen.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button