Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Weekendweer: kans op stevige (onweers)buien

- advertentie -

Landelijk – Tijdens het weekend ziet het weerbeeld er anders uit dan het rustige zomerweer van afgelopen week. Na een aantal vrij zonnige en droge dagen te hebben gehad, staat dit weekend een aantal stevige (onweers)buien op het programma. Door de hoge luchtvochtigheid is het met 23-26 graden drukkend warm.

- advertentie -

Voordat de kans op buien toeneemt, is het deze vrijdag nog rustig zomerweer met de meeste zonneschijn in het zuiden. Pas wel op, want de zon schijnt met zonkracht 7, waardoor een onbeschermde huid al binnen 15 minuten kan verbranden. In het noorden zijn meer wolkenvelden aanwezig, waardoor de zon hier minder vaak te zien is. Bovendien is kans op wat gespetter, maar vaak blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 20 graden in het noorden tot 25 graden in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordoosten en het is op veel plaatsen heerlijk weer om naar buiten te gaan.

Zaterdag vanuit het zuiden (onweers)buien en broeierig warm
De eerste dag van het weekend start op veel plaatsen droog met in de noordelijke helft nog af en toe zon. Vrij snel raakt het vanuit het zuiden overal bewolkt en volgen buien. Deze buien kunnen in de middag fel zijn met kans op onweer en hagel. Koud wordt het niet want een matige oostenwind zorgt ervoor dat warme lucht naar onze omgeving wordt geblazen. Met maxima van 24 tot 25 graden in het westen en 26 graden in de Achterhoek, Overijssel en Limburg wordt het op veel plaatsen zomers warm. Wel is het erg vochtig, waardoor het broeierig warm aanvoelt.

Ook zondag kans op regen- en onweersbuien
Eerst schijnt de zon geregeld, maar gedurende de dag neemt de kans op buien opnieuw toe. Tijdens de buien is onweer mogelijk en kan het soms met bakken uit de lucht komen. De wind waait uit een overwegend zuidelijke richting. Het wordt met maxima van 23 tot 25 graden wat minder warm dan op zaterdag, maar door de hoge luchtvochtigheid voelt het nog steeds benauwd aan.

Wisselvallig weer houdt aan
Na het weekend blijft het wisselvallig zomerweer, waarbij dagelijks buien tot ontwikkeling kunnen komen. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De temperatuur komt uit op maxima van 20 tot 25 graden en is daarbij heel normaal voor de tijd van het jaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button