Sport

Ron Haans Fitnesscentrum opent vier nieuwe vestigingen in coronatijd

- advertentie -

Winschoten – Tegendraads ondernemen, noemt hij het zelf: de opening van vier nieuwe vestigingen van zijn Noord-Nederlandse fitnessketen het afgelopen jaar. Ron Haans is inmiddels een niet meer weg te denken naam in de Noordelijke sportwereld. Terwijl de branche het lastiger dan ooit had, keek Ron Haans vooruit en opende prachtige clubs in Wolvega en Hasselt, een megaclub in Emmen en een kleinschalig sportcentrum in Bad Nieuweschans. “We kregen nauwelijks overheidssteun, maar hebben de afgelopen ruim 25 jaar een financieel gezonde organisatie opgebouwd”, zegt hij.

- advertentie -

Zelf sportte de nuchtere Winschoter ooit op olympisch niveau. En ondernemen doet hij met minstens zoveel power. Het resulteert in een keten van – voorlopig – veertien sportcentra die hij runt vanuit zijn eigen visie: betaalbaar fitnessen, buitensporten en sporten in groepsverband, op een manier die bij ieders persoonlijke doelstelling past: van lekker ontspannen tot intensief om snel doelen te bereiken: “De combinatie van bewegen, voedingsadvies en medische begeleiding door fysiotherapeuten – ook bijvoorbeeld voor mensen met long covid – die voor iedereen bereikbaar is.

En dat in een sportcentrum dat persoonlijk en lokaal maatschappelijk betrokken is”, licht Haans zijn visie toe. Naast de nieuwe vestigingen runt Ron Haans sportcentra in Winschoten, Groningen (2), Hoogezand, Veendam, Stadskanaal, Weener (D), Bedum, Finsterwolde en Assen.

Kansen
Ook Haans’ keten werd zakelijk stevig geraakt door de coronacrisis: “Dan kun je achterover leunen en klagen. Maar persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat elke situatie – hoe vervelend ook – kansen biedt. Die heb ik aangegrepen. Ook wij lagen maandenlang stil. Die tijd heb ik gebruikt om uitvoerig aan zelfreflectie te doen. Wat wil ik nou eigenlijk met mijn onderneming? En waar liggen onze kansen? Dat resulteerde in de uitdrukkelijke visie dat wij marktleider in Noord-Nederland willen worden met een fijnmazig net van sportclubs in vele plaatsen en wijken.

“We willen daarom nog meer clubs openen de komende jaren. Onze leden mogen sporten in al onze centra: in je woonplaats, vlakbij je werk of als je ergens in Noord-Nederland op bezoek bent, er moet altijd een vestiging in de buurt zijn. En qua concept onderscheiden wij ons in kwaliteit van toestellen, een laagdrempelige sfeer en vakkundige begeleiding op het gebied van sport, voeding en fysiotherapie. Om dit te bereiken hebben ik onze bedrijfsstructuur grondig opgeschud en omgegooid. We hebben afscheid genomen van partners zonder toegevoegde waarde en er zijn nieuwe mensen in dienst gekomen die onze visie enthousiast delen en uitdragen.”

Gezond leven
Ron Haans kent – zeker als oud-topsporter – het belang van gezond leven: “De corona-uitbraak maakte nog maar weer eens duidelijk hoe ernstig de consequenties van een ongezonde leefstijl kunnen zijn. Steeds meer mensen willen daar zelf iets aan doen. Voor iedereen die energie kwijt moet en wil werken aan zichzelf, willen wij alle voorzieningen bereikbaar maken op lokaal niveau. Daarbij staan wij met twee voeten in de samenleving, onder meer door veel aan sponsoring van verenigingsleven en activiteiten te doen. Ook houden wij jaarlijks op verschillende plaatsen acties voor lokale goede doelen. Zo dragen wij bij aan persoonlijke gezondheid en lokale leefbaarheid. En daar doen wij het voor.”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button