Incidenten

Politiehelikopter tankt op Oostwold Airport

- advertentie -

Oostwold – Sinds 25 september 2017 is het mogelijk dat de politiehelikopter kan tanken op Oostwold Airport. De politie kan vanaf toen dag en nacht bijtanken, daardoor kan de helikopter vaker en langer worden ingezet in Noord-Nederland. De politie heeft destijds met de directie van het vliegveld afspraken gemaakt.

- advertentie -

In praktijk komt het af en toe eens voor dat de helikopter tankt in Oost Groningen. Zo ook afgelopen dinsdagavond. De helikopter was ingezet bij een vermissing van een 73-jarige man in Muntendam. Volgens berichtgeving is de man in goede gezondheid aangetroffen.

Aanvliegtijd
Voor de politie zijn helikopters onmisbaar geworden in het bestrijden van zogenaamde High Impact Crimes als inbraken, overvallen, straatroven en mishandelingen. De politiehelikopter vliegt het meest om en nabij de Randstad.

Aan de ene kant om dat daar het meest gebeurd maar ook omdat Noord-Nederland ver van Schiphol vandaan ligt. Door de lange aanvliegtijd is de tijd die boven Noord-Nederland gevlogen kan worden beperkt omdat ze op tijd weer terug moeten om te tanken. In veel gevallen is een inzet daardoor niet meer effectief.

Airport Eelde
Samen met Limburg worden de drie noordelijke provincies het minst ondersteund met vluchten. Er is wel eens gesproken om een helikopter naar Airport Eelde te krijgen als standplaats, deze plannen zijn nog nooit direct doorgevoerd en besproken.

De Dienst Luchtvaartpolitie heeft naast Schiphol-Oost ook helikopters gestationeerd op Vliegbasis Volkel en luchthaven Rotterdam.

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button