Algemeen

Weekendweer: vrij koel en wisselvallig weekend

- advertentie -

Landelijk – De laatste dagen van juli staan in het teken van wisselvallig zomerweer. Ook dit weekend is kans op buien. Tijdens de buien is onweer niet uitgesloten. Bovendien is het vrij koel met maxima van 19 tot 21 graden.

- advertentie -

Zaterdag wisselvallig zomerweer
Zaterdagochtend valt vooral in het westen een aantal buien. Gedurende de dag ontstaan ook landinwaarts enkele pittige buien met kans op onweer. Lokaal kan het flink doorplenzen. Tussen de buien door zijn er perioden met zon en er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 19 tot 21 graden en daarmee is het vrij koel voor de tijd van het jaar. Normaal wordt het overdag 22 tot 25 graden. In de avond trekken de meeste buien weg en zijn er opklaringen. Daarbij is de zon nog een tijdje te zien.

Augustus start vrij koel en wisselvallig
Zondag staan wederom buien op het programma. De tweede dag van het weekend start landinwaarts overwegend droog met geregeld ruimte voor de zon, maar in het westen komen buien voor en geleidelijk ontstaan in het hele land felle buien met kans op hagel, onweer en veel regenwater in korte tijd. Tussen de buien door kan de zon doorbreken. Er staat een matige westenwind en het wordt 19 tot 21 graden.

Na het weekend verandert er maar weinig
De nieuwe week lijkt wat droger van start te gaan met minder buien dan in het weekend. Tijdens zonnige perioden en is het dan vrij aangenaam weer, ondanks temperaturen van 19 tot 21 graden. In de loop van de week neemt de buiigheid eerder toe dan af, maar met 21 tot 23 graden wordt het wel iets warmer.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button