Incidenten

Ambulancezorg Groningen vervangt 44 nieuwe monitoren

- advertentie -

Groningen – De komende drie jaren krijgen alle 44 Groningse ambulances nieuwe monitoren. Dit is één van de meest belangrijke en meest gebruikte hulpmiddelen in onze ambulance. Deze monitor kan onder andere hartfilmpjes maken, je bloeddruk meten en niet onbelangrijk ook functioneren als defibrillator bij een hartstilstand.

- advertentie -

Hoewel het nieuwe toestel softwarematig gelijk is aan de vorige, zijn er wel een aantal nieuwe pragmatische functionaliteiten waar zowel onze collega’s alsook de patiënt voordeel bij hebben. De handgreep van de nieuwe Corpuls3 is ergonomischer en het scherm is touchscreen, waardoor je sneller keuzes kunt maken. Zelfs met handschoenen aan. De nieuwe monitoren hebben een 4G modem, waardoor informatie uit de Corpuls3 sneller wordt geüpload, dan met de 3G modem, die in de oude versie zit. Daarnaast is de nieuwe Corpuls3 mat zwart van kleur ten opzichte van grijs/wit.

De eerste zeven monitoren zijn vorige week geleverd. Volgend jaar volgen er 15 nieuwe monitoren en in de daarop volgende twee jaren daarna nog eens 22 stuks. De 7 oude toestellen krijgen een plek in onze zorgambulances.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button