Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Doorgewinterde ondernemers huilen bij opening van hun kwalitaria

- advertentie -

Winschoten-  Aan het Oldambtplein, in het voormalig pand van Meijer Fietsspecialist hebben Jan van der Weele (Jumbo Winschoten) en Chris Lich (vishandel Lich) een super luxe kwalitaria geopend onder de merknaam van Delifrance.

- advertentie -

In korte tijd hebben ze deze zaak weten op te zetten en deze is dinsdagmorgen geopend door wethouder Erich Wünker. Waarschijnlijk door de tijdsdruk rond de opening, konden beide ondernemers het niet droog houden. Ze schaamden zich er ook niet voor en noemden het de geboorte van hun eerste gezamenlijk ‘kindje’. Het kwalitaria is heel ruim van opzet en is gestyled door de organisatie van Kwalitaria uit Vianen.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Frans Stegeman/ OldambtNu.nl

Er is nergens op bezuinigd qua materiaalkeuze van de apparatuur. Volgens opstartcoach René Thijssen van Kwalitaria, is alles net een stap hoger dan bij een gemiddeld snackrestaurant. De formule van het kwalitaria ligt dichter bij de mensen, bijvoorbeeld met twee stamtafels, waar het winkelend publiek van een lekker verse kop koffie kan genieten, eventueel met gebak. Ook is het buitenterras ruim van opzet.

Bij binnenkomst zie je een grote vitrine met schepijs, daarnaast de presentatie van snacks en verder een werkblad met allerlei ingrediënten. Ook shakes in verschillende smaken zijn verkrijgbaar.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Frans Stegeman/ OldambtNu.nl

De opstartcoach, die nog tot en met woensdag blijft, is vol lof over het grote aantal personeelsleden. In totaal, wanneer de bezorging ook van start gaat, komt dit kwalitaria op zo’n 30 medewerkers. “Ik heb ze goed kunnen inwerken en ze zijn super gemotiveerd en hebben ook de nodige ervaring”, zegt René Thijssen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button