Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Edelsmederij Oldambt en B&B De Oldambtster verwelkomen gasten voor rust, ruimte en unieke sieraden

- advertentie -

Beerta – De traditionele Oldambtster boerderij van de familie van Eck ligt aan het Oldambtmeer en is geschikt gemaakt voor dubbele bewoning zodat ze gezamenlijk naar de Hoofdweg 97 in Beerta konden verhuizen. In de nog originele schuur zijn de spanten verstevigd en is er een groot atelier aangelegd voor het edelsmeden. De werkplaats is ruim en licht, voorzien van heel veel extra werkplekken inclusief afzuigsystemen, want mensen kunnen workshops volgen om eigen sieraden te maken.

- advertentie -

Edelsmid en gasten combineren
Rob van Eck is al sinds 1982 een ambachtelijk edelsmid. Ontwerpen en creëren, dat is wat hij het liefste doet, het hele proces van het begin tot einde in eigen hand. Rob kan ontwerpen naar ideeën van de klant, maar zeker maakt hij ook graag eigen creaties in goud, zilver en zelfs koper. Na de opleiding in Schoonhoven en werkzaam bij een juwelier in Soest, kochten Rob en zijn vrouw Marian een eigen zaak in De Bilt. De zaak draaide succesvol, vooral dankzij het vakmanschap van Rob, het zelf maken van unieke sieraden. In 2019 besloot het echtpaar nog een nieuwe uitdaging aan te gaan, op zoek naar rust en ruimte en dan gastvrijheid en vakmanschap combineren. En daarvoor kwamen ze met zoon Martijn in Beerta terecht.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Melvin Boonstra/ OldambtNu.nl

Eigen trouwring maken
De edelsmederij bestaat uit een winkelruimte en het grote atelier met workshopruimte. Het atelier is van alle moderne gemakken voorzien. Groepen tot 10 personen kunnen hier in slechts enkele uren al de mooiste sieraden maken. Een ring, een ketting of armband, het is allemaal mogelijk. Heel bijzonder is de workshop waarbij een verliefd stel of aankomend echtpaar onder leiding van Rob de eigen liefdevolle (trouw)ringen kan maken. En vaak wordt dan een romantische overnachting in de eigen B&B erbij geboekt.

Bed & Breakfast
Naast de indrukwekkende edelsmederij en workshopruimte, zijn er in de schuur ook nog eens vier unieke tweepersoons B&B kamers met de toepasselijke namen Beerta, Reiderwolde, Oldambt en De Smederij. Elke ruimte heeft de uitstraling van een eigen huisje, dus als je de grote schuur via de glazen pui binnenkomt, lijkt het alsof je in een overdekt dorpje bent aangekomen. Elke ruime kamer is voorzien van luxe bedden, fijne badkamer, een kitchenette voor koffie of thee en de schuifpui geeft toegang tot het eigen terras.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Melvin Boonstra/ OldambtNu.nl

Unieke belevenis
Een workshop sieraden maken, al dan niet gecombineerd met een overnachting in een fantastische kamer zal een bijzondere ervaring zijn. Met een groepje genieten van de mooie omgeving en dan zelf aan de slag in het atelier. Of als stel samen je eigen unieke ringen maken, er is veel mogelijk en bespreekbaar. Voor een bijzonder sieraad gemaakt door Rob, kunt u uiteraard ook in Beerta terecht.

Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen. Meer informatie vindt u op de beide websites: www.edelsmederijoldambt.nl of www.bnbdeoldambtster.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button