Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Rotterdammer hoeft niet de cel in voor dreigen en schieten met luchtbuks

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Voor het dreigen met een luchtbuks en het daadwerkelijk schieten op mannen die een openstaande schuld opeisten in Bad Nieuweschans, is een 62-jarige man uit Rotterdam veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

De man hoeft dus niet daadwerkelijk de cel in. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden voor poging tot zware mishandeling een celstraf van zes maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

‘Geen zware mishandeling’
Het slachtoffer dat werd beschoten werd in zijn armen en benen geraakt. De schade was volgens de rechter niet zodanig dat hier sprake was van poging tot zware mishandeling. Wel van een gewone mishandeling.

Ook hield de rechter er rekening mee dat het conflict al op 10 juli 2018 plaats vond en dus eigenlijk nogal gedateerd was.

Schadebedrag
De rechter vond het ernstig dat de Rotterdammer een conflict beslecht door middel van geweld en daarbij niet schuwt om een luchtbuks op de ander te richten. De man moet beide slachtoffers in totaal een schadebedrag van 865 euro betalen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button