Weerbericht

Wisselvalligheid weet van geen wijken

- advertentie -

Landelijk – Vakantiegangers in Nederland moeten komende tijd rekening blijven houden met wisselvallig weer. Daarbij komt het vooral ’s middags tot regen- en onweersbuien. De temperatuur is aan de lage kant met 21-23 graden. Vrijdag zwelt de wind aan en is het heerlijk uitwaaiweer aan zee. Volgende week stijgt de kans op een droger en warmer weertype.

- advertentie -

De zomervakantie is in volle gang en vakantiegangers in eigen land kunnen de komende dagen rekenen op een aanhoudend licht wisselvallig weerbeeld. Toch is het niet allemaal kommer en kwel. De ochtenden verlopen vaak namelijk vrij zonnig en droog. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en in de middag neemt de kans op enkele buien toe.

Lang niet overal komt het tot een bui en tijdens droge momenten is het aangenaam zomerweer. Met 20-23 graden is het wel aan de koele kant voor de tijd van het jaar. Begin augustus zijn waarden richting 25 graden gebruikelijk. Daarbij staat er vrij weinig wind en in de zon is het aangenaam. De zonkracht is wel nog steeds iets om rekening mee te houden. Vooral aan het begin van de middag wordt zonkracht 6-7 bereikt en binnen en halfuur kan een onbeschermde huid verbranden.

Uitwaaien op vrijdag
Vrijdag zwelt de wind aan en in de kustprovincies wordt de zuidwester vrij krachtig. Op de stranden waait het soms krachtig, windkracht 6. Omdat de zon geregeld schijnt, is het heerlijk weer om uit te waaien aan zee. Door de stevige wind valt de gevoelstemperatuur wel een stukje lager uit, maar door een stevige wandeling te maken voelt het zeker niet koud aan.

Toenemende kans op droger weertype
Vanaf volgende week woensdag neemt de kans op een droger weertype toe. De zon krijgt meer ruimte en de temperatuur stijgt geleidelijk. Waarschijnlijk komt de maximumtemperatuur weer in de buurt van het langjarig gemiddelde van 21 tot 24 graden.

Bron: Weeronline

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button