Op stap

Sociaal Werk Oldambt steekt jongeren een hart onder de riem met allerlei activiteiten

- advertentie -

Winschoten – In het kader om de jongeren, die niet met vakantie kunnen, een hart onder de riem te steken is Sociaal Werk Oldambt naar de Dierenlaan getogen om daar een middag vertier voor kinderen te verzorgen. En dat daar volop gebruik van is gemaakt valt op de foto’s te zien.

- advertentie -

Organisator is Kimberley Bond, die als buurtwerker aan de slag is, maar ze heeft wel veel affiniteit met de jeugd.

“Ik ga heel veel in op vragen van bewoners uit een bepaalde buurt wat ze missen en hier aan de Dierenlaan het geval was dat een pannakooi is weggehaald en dat jongeren hun eigen plek misten. Ik heb ook heel veel gesprekken met jongeren van wat ze missen en op dit moment is het erg onderhevig aan veranderingen. Hoewel wij nu in een wat luxere wijk zitten hebben wij ook oog voor de sociaal economisch zwakkere wijken. Maar daar liggen de vragen toch meer op hulp. En daar gaan de hulpverlenende instanties mee aan de slag. Sociaal Werk gaat ook naar de dorpen toe, maar dat doe ik zelf niet”, zegt Kimberley.

De dorpen worden bezocht door drie collega’s van Kimberley. Ze zijn er nog niet zo vaak geweest. Ook zij werken op de vraag van de bewoners van de dorpen. Dit kan ook van alles zijn van een ‘stormbaan’ tot een spelletjescaroussel. Maar ook ouders kunnen meehelpen om iets mee te organiseren, zoals poffertjes bakken. In de Dierenlaan was het gezelligheid ten top. Met een stormbaan, een klein springkussen voor de kleinsten, men kon badmintonnen, poffertjes eten.

Ook waren twee jonge meiden bezig met het vlechten van armbandjes en ook was de Winschoter Brandweer aanwezig met een bluswagen, waar de kinderen kennis mee konden maken.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button