Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Vanaf woensdag aangenaam zomerweer

- advertentie -

Landelijk – Na een periode met wisselvallig zomerweer is het vanaf woensdag vaker droog met meer ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt richting 25 graden en vooral donderdag kan het regionaal een paar graden warmer worden. De onzekerheid in de weersverwachting neemt later in de week toe en de kans op een lange periode met stabiel zomerweer is vooralsnog klein.

- advertentie -

Vandaag en dinsdag staat het weerbeeld nog in het teken van wisselvalligheid met temperaturen rond 20 graden. Vooral vandaag trekken enkele felle buien over het land en de zuidwestenwind is nog duidelijk aanwezig. Dinsdag nemen de wind en de buiigheid geleidelijk af en dat is een voorbode voor het rustigere weer dat we de dagen daarna kunnen verwachten.

Droger met meer zon
Een gebied met stabiel zomerweer boven Centraal-Europa gaat namelijk ook invloed uitoefenen op het weer in Nederland. Vanaf woensdag is het overwegend droog met flink wat ruimte voor de zon. Met deze weersomslag weet de temperatuur de stijgende lijn te vinden. In het binnenland gaat het kwik richting 25 graden. Donderdag wordt waarschijnlijk de warmste dag met op grote schaal zomerse temperaturen. De hoogste waarden worden voor het oosten en zuidoosten van het land verwacht.

Wisselvalligheid blijft dicht in de buurt
In de aanloop naar het weekend neemt de onzekerheid in de weersverwachting toe en de wisselvalligheid komt dichter in de buurt. Mogelijk blijft het nog een paar dagen rustig zomerweer, maar enkele buien of een verandering van de windrichting kunnen de temperatuur zomaar een paar graden lager doen uitvallen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button