Sport

Aanmeldingen voor worsteltoernooi stromen binnen ‘En nu maar hopen op mooi weer’

- advertentie -

Midwolda- “En nu maar hopen op mooi weer!”, zegt de 19 jarige Zoë Klunder uit Midwolda. Zoë organiseert namelijk op zaterdag 28 augustus op het Oldambtmeerstrand (noordzijde) een groot internationaal worsteltoernooi.

- advertentie -

Het wordt echt een strandtoernooi en niet op matten zoals over het algemeen gebruikelijk is. Omdat het een groot toernooi is, met sporters uit binnen en buitenland, heeft Zoë hulp van een groot aantal vrijwilligers.

“Het wordt een heel leuk worstel beach-event zowel voor kinderen als volwassenen en worstelen op het zand is heel leuk, ook om mee te beginnen. Voor kinderen is het altijd een uitdaging van wie de sterkste is en voor de ouders heel leuk om te kijken. Beach worstelen wordt heel vaak gedaan in Aziatische landen, maar in Nederland eigenlijk nooit en daarom leek het mij leuk om zoiets te organiseren, want zo is het een heel traditionele manier van worstelen”, aldus Zoë.

Zoë is zelf ook een fanatiek worstelaar, hoewel ze als zesjarig meisje met judo is begonnen. Vanaf haar zestiende werd ze steeds beter in worstelen en is ze steeds vaker gaan deelnemen aan internationale toernooien. Ze heeft het toernooi het Victorya genoemd omdat Victory voor overwinning staat en zij vindt dat het helemaal bij worstelen past. “Winnen is zo leuk en het worstelen staat deze dag helemaal in het teken er van”.

Er mogen aan dit toernooi verschillende disciplines meedoen. Eén ervan is MMA, wat op dit moment heel populair is. Het is een combinatie van worstelen, judo, kungfu, boksen, kickboksen, thaiboksen, karate en Jiujitsu. Ook al heb je nog nooit geworsteld, ook dan ben je welkom. “Ik denk dat iedereen het wel in zich heeft om eens een lekker potje te stoeien en dat nodigt het event ook zo uit, omdat het open en toegankelijk is.”
Ook sporters uit andere landen doen mee, zoals uit Ghana, Duitsers, Engelsen, Belgen en natuurlijk een groot aantal Nederlanders, die Zoë vooral kent uit internationale carrière.

“Ik heb heel veel wedstrijden gedaan in het buitenland, veel in Azië, Europa en het Oostblok. Zij hebben mij gevraagd om in deze landen te komen worstelen en nu is het mijn beurt om deze atleten uit te nodigen. Hoewel ik nog jong ben, heb ik ook in het mannencircuit goede contacten. Er doen best veel mannen mee en dan met name in de gewichtsklassen onder de 80, 90 en 100 kilo. Dit zijn dan ook de spectaculairste poules om naar te kijken”, zegt Zoë.

- advertentie -

Naast dit toernooi geeft Zoë ook les op basisscholen om een paar keer de gymlessen te vervangen, waar ze merkt dat de kinderen dit heel erg leuk vinden. Ze ervaart dat de kinderen hun zelfvertrouwen hiermee opbouwen, want ‘kijk eens hoe sterk ik ben’ en dan gaat het niet om het winnen, maar samen sporten is heel belangrijk.

- advertentie - 

Ook Zoë heeft als topsporter verschillende keren te maken gehad met zware blessures, zelfs heftige operaties aan armen en benen waren het gevolg. Maar dit weerhoudt haar er niet van om van deze sport te blijven genieten en ook door te geven. Het toernooi start de 28e augustus om 10: 00 uur op het strand aan de Midwolde kant.

Lees ook: Groen licht voor worsteltoernooi op het strand van het Oldambtmeer

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button