Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Gratis Doortrappen fietsclinic voor 65-plussers in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Veilig en met plezier blijven fietsen tot je 100ste is belangrijk. Fietsen heeft namelijk veel voordelen, ook voor ouderen. Maar een fietsongeval zit in een klein hoekje. Er gebeuren nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, organiseert het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen een gratis Doortrappen fietsclinic voor 65-plussers op maandagmorgen 6 september in Scheemda. Een clinic over fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen.

- advertentie -

Veilig en met plezier blijven Doortrappen tot je 100ste
(Mede) door te fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ze fietsen dan ook graag, en willen dit het liefst blijven doen, maar zijn tegelijkertijd ook kwetsbaar in het verkeer. Gelukkig kan iemand, met wat simpele maatregelen en oplossingen, vaak nog jarenlang veilig én met plezier doortrappen. Het programma Doortrappen helpt hierbij en heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.

Doortrappen Fietsclinic voor 65-plussers
Tijdens de gratis fietsclinic geven ervaren instructeurs voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er is aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike geven de instructeurs tips over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. Bovendien is er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de eigen fiets meeneemt.

Aanmelden en locatie
De clinic vindt plaats op 6 september 2021 van 09.30 – 12.00 uur bij Roggeveld Fietsen/ Nuver, Poststraat 6 in Scheemda. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij:
*Roggeveld Fietsen, 0597- 592162 / info@roggeveldfietsen.nl
*www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic.

Voor meer informatie en vragen over de fietsclinic kan contact opgenomen worden met fietsdocent Tekla Scholtens: t.scholtens@fietsersbond.nl / 0619608690.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button