Economie

SchuldHulpMaatje Oldambt start posteractie om mensen met geldzorgen te bereiken

- advertentie -

Oldambt – Met een posteractie wil SchuldHulpMaatje Oldambt inwoners van Oldambt met geldproblemen bereiken, zodat ook zij straks weer schuldenvrij kunnen leven. In de gemeente Oldambt heeft maar liefst 1 op de 3 huishoudens geldzorgen of financiële problemen.

- advertentie -

En de coronacrisis heeft het voor velen nog moeilijker gemaakt. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. De opgeleide vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt kunnen helpen om de problemen op te lossen.

Vaak schamen mensen zich zo voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken of weten ze niet eens dat die hulp er is. Daar wil SchuldHulpMaatje Oldambt iets aan doen. Er worden posters opgehangen door de hele gemeente op zoveel mogelijk openbare plekken. Dat kunnen de vrijwilligers niet alleen: daarbij is de hulp van alle Oldambtsters nodig. Wanneer iedereen een of meerdere poster ophangt, zal binnenkort de hele gemeente Oldambt volhangen met posters en bereiken we samen onze medemens die het financieel helaas wat minder getroffen heeft.

Hoe kun je een poster bemachtigen?
Posters kunnen gratis worden aangevraagd via e-mail info@shmoldambt.nl of telefoon 06-15377069. Ze worden dan zo snel mogelijk bezorgd. Daarnaast is de poster te downloaden en te printen via www.shmoldambt.nl/poster/.

Waar kun je een poster ophangen?
Inmiddels hangen er al een aantal posters in kerken, supermarkten en huisartsen. Maar er zijn nog veel meer plekken mogelijk: je eigen huis, zorglocaties, sportkantines, scholen, winkels, clubhuizen, dorpshuizen, horeca, kantine op het werk, enz.

Tip: maak een foto van de opgehangen poster en deel hem op social media met de hashtag #poster_shm.

- advertentie -

Gratis hulp bij financiële problemen
Veel mensen schamen zich soms zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken. Geldzorgen zorgen voor veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt zijn er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen of samen een aflossingsplan te maken. Zij zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost de hulpvrager niets.

- advertentie - 

Als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer op orde te krijgen. En iemand die bij je blijft tot alles weer in orde is. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt doen dat. Samen lukt ‘t.

Iedere inwoner van de gemeente Oldambt kan hulp krijgen van een van de ruim 35 opgeleide Maatjes. Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak ook is. Aanmelden voor hulp is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmoldambt.nl/hulp-bij-schulden/ of bel 06-15377069. We maken dan direct een afspraak om kennis met elkaar te maken.

SchuldHulpMaatje Oldambt
SchuldHulpMaatje Oldambt is opgericht in 2018 op initiatief van de regionale kerken en werkt effectief samen met kerken, gemeente Oldambt, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties, zoals Leger des Heils, Humanitas en Azzur.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button