Algemeen

Stille tocht voor de drie mannen die vorig jaar om het leven kwamen

- advertentie -

Finsterwolde – Het is dit weekend een jaar geleden dat Sebastiaan(33), Boye(29) en Alex(41) na het dramatische auto-ongeluk in Finsterwolde om het leven kwamen, de bestuurster raakte zwaargewond. Ongeveer zestig vrienden en familieleden liepen zondag mee in een stille tocht.

- advertentie -

Vanaf de gemeentewerf in Finsterwolde vertrok de stoet naar de plek des onheils. Op deze plek werd een bermmonument geplaatst waarna er vervolgens meerdere bloemen zijn neergelegd en er een borrel werd gedronken.

(lees verder onder de foto)

Foto: Annet Vieregge/ OldambtNu.nl

Dramatisch ongeval
Na een verjaardagsfeestje in Finsterwolde werden de drie mannen in 2020 opgehaald door een vriendin. Enkele minuten later kwam de auto waarin ze zaten tegen een boom, net buiten Finsterwolde, tot stilstand en vloog in brand. Hulpdiensten rukten massaal uit. De drie mannen overleden, de bestuurster werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Nasleep
De politie heeft haar onderzoeksrapport weliswaar ingeleverd bij het Openbaar Ministerie (OM), maar de officier heeft nog enkele vragen. Verder onderzoek is daarom nodig. Persvoorlichter Melanie Kompier verwacht dat het nog enkele maanden duurt voordat het aanvullend rapport bij het OM op tafel ligt. “En pas dan bepaalt de officier of er een zaak van komt.” zei ze eerder tegen Dagblad van het Noorden.

Stille tocht
Ook vorig jaar werd er een stille tocht gehouden, zo’n 250 belangstellenden, familie, vrienden en kennissen kwamen toen bij elkaar. “Dit is niet iets wat we ieder jaar gaan doen. Ik hoop dat het Openbaar Ministerie de zaak snel afrond.” aldus een nabestaande tegen het Dagblad.

- advertentie -

Lees ook: Stille tocht voor omgekomen mannen ongeval Finsterwolde (video)

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button