Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Gemeentebelangen Oldambt heeft aan kandidaat-raadsleden geen gebrek

- advertentie -

OldambtWaar andere partijen steeds meer moeite hebben om mensen te vinden die in de gemeenteraad willen, is dat bij Gemeentebelangen Oldambt niet het geval. Er hebben zich, naast lijsttrekker Ger Klein, negen leden voor een verkiesbare plek aangemeld. De meesten zijn al lange tijd lid van de partij.

- advertentie -

Verdubbeling kandidaten
Lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Ger Klein: ,,Ik ben aangenaam verrast door het aantal aanmeldingen voor een plek in de gemeenteraad. Ten opzichte van de verkiezingen in 2018 een verdubbeling. Ondanks dat het raadswerk veel tijd kost, zijn velen dus bereid deze tijd namens Gemeentebelangen aan een beter Oldambt te besteden.” Klein, met een glimlach: ,,En als de kiezers ervoor zorgen dat we met tien zetels in de gemeenteraad komen, hoeven we niemand teleur te stellen.”

Vervolgprocedure
De kandidaat-raadsleden hebben deze en volgende week gesprekken met de kandidaatstellingscommissie. Deze commissie brengt een advies uit over de lijstvolgorde. Nadat de ledenvergadering een besluit over de kandidatenlijst heeft genomen, zullen de namen van de eerste tien kandidaten worden bekendgemaakt. De namen van de overige kandidaten worden op een later moment bekendgemaakt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button