Sport

Jolein Boom tweevoudig K.N.W.U. Nederlands Kampioen ID-Cycling

- advertentie -

Finsterwolde- Jolein Boom uit Finsterwolde reed het afgelopen weekend tijdens het ID-Cycling NK Wegrijden en Tijdrijden de sterren van de hemel.

- advertentie -

Het 15-jarige sporttalent wist afgelopen zaterdag tijdens het wegrijden iedereen te verbazen met schitterende rondetijden op de wielerbaan in Amersfoort. De concurrentie was al snel uit het oog en na 45 minuten plus 3 rondes werd zij Nederlands kampioen Wegrijden.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

“ID” staat voor “Intellectual Disability”, oftewel mensen met een verstandelijke beperking. ID-Cycling Nederland heeft momenteel meer dan 75 leden, die bovenal trainen voor het plezier,  maar ook nemen zij deel aan wedstrijden en toertochten in binnen- en buitenland. De renners rijden op een gewone racefiets, een tandem of een driewieler. Sommige leden van ID-Cycling zijn tevens lid van een wielervereniging of KNWU en kunnen dan ook deelnemen aan officiële wielerwedstrijden.

Zondag stond de tijdrit op de planning, de specialiteit van Boom en waarin zij haar titel moest verdedigen. De verwachtingen waren hoog, en gespannen begon zij aan haar wedstrijd. Een titel winnen is een prestatie, maar een titel behouden is een uitdaging.  Zeer overtuigend wist zij de tijdrit te winnen en daardoor werd ze voor de tweede keer Nederlands kampioen Tijdrijden.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button