Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Lidl roept hennepthee terug om te veel wiet

- advertentie -

Winschoten – Lidl roept in Nederland de hennepthee van het merk Mogota terug omdat die een te hoog gehalte bevat van het actieve bestanddeel van wiet. “De consumptie van deze thee kan ongewenste gevolgen voor de gezondheid hebben, zoals stemmingswisselingen en vermoeidheid”, meldt de supermarktketen.

- advertentie -

Klanten wordt verzocht de hennepthee, met een houdbaarheidsdatum van 31 december 2022, niet op te drinken en terug te brengen naar de winkel.

In Duitsland maakte Lidl bekend naast thee ook koekjes en eiwitrepen terug te roepen. Ook in die producten werd tetrahydrocannabinol (THC), de belangrijkste werkzame stof in hasj en wiet, aangetroffen. De producten werden gemaakt door de Tsjechische fabrikant Euphoria.

Handel in producten met THC is in veel landen verboden. In Nederland mogen die alleen door coffeeshops worden verkocht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button