Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Kinderopvang KiWi opent nieuwe speciale BSO de Maki’s

- advertentie -

Winschoten – Kinderopvang KiWi in Winschoten opent een speciale nieuwe BSO onder de naam de Maki’s. Bij de Maki’s worden kinderen van 8 t/m 12 jaar voorbereid op de toekomst in de wereld van media, robotica, programmeren, techniek, wetenschap en alles wat hier mee te maken heeft. KiWi biedt een specifieke BSO voor kinderen die hier behoefte aan hebben en bijvoorbeeld thuis ook geïnteresseerd zijn in dit gebied.

- advertentie -

Waarom speciaal aandacht voor deze onderwerpen?
Computers, iPads, gamen, robotica, social media; al deze termen zijn niet meer weg te denken tegenwoordig, het is genormaliseerd en kinderen groeien hier mee op. Maar hoe ga je veilig en bewust om met alle materialen die hier bij horen en hoe werkt het eigenlijk? Dat alles leren de kinderen bij BSO de Maki’s. De kinderen krijgen een kijkje in de grote wereld van multimedia.

Zo leren de kinderen programmeren met behulp van robots, gaan we onderzoeken hoe een 3d-printer werkt en printen we ons eigen ontworpen materialen en game characters, krijgen de kinderen mini-cursussen in de wereld van fotografie en videografie met als kers op de taart fotowedstrijden waar verschillende onderwerpen en uitstapjes aan bod komen, ook houden ze zich bezig met techniek m.b.v. materialen van Make-do en Makey Makey.

KiWi vindt het belangrijk dat kinderen voorbereid naar het voortgezet onderwijs gaan. De komende 3 maanden gaan ‘de Maki’s’ bezig met het Thema “Winschoten” waarin de kinderen leren fotograferen in de stad opeenvolgend met het namaken van de stad in Minecraft. Als kers op de taart kan de stad in Minecraft bekeken worden in Virtual Reality.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button