Incidenten

Politie meldt bestuurder na veel overtredingen aan voor EMG-cursus

- advertentie -

Winschoten – Team Verkeer van de Politie eenheid Noord-Nederland heeft afgelopen dinsdag een bestuurder aan de kant gezet die meerdere keren een verkeersovertreding maakte.

- advertentie -

“De bestuurder had onder andere zijn telefoon in de hand, droeg geen gordel, gaf 9x geen richting aan en zijn snelheid was te hoog in de binnen de bebouwde kom.” meldt de politie op Instagram. Ook buiten de bebouwde kom had de bestuurder moeite met zijn voertuig binnen de lijntjes te houden. “hij reed slingerend over de weg” aldus de politie.

EMG-cursus
De politie heeft de man staande gehouden en hem vervolgens aangemeld voor een EMG-cursus, dit staat voor Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer. De cursus is voor bestuurders die met de politie in aanraking zijn gekomen omdat zij gevaarlijk rijgedrag hebben vertoond en/of de verkeersregels hebben overtreden.

De cursus is verplicht. Als u meedoet met de cursus mag u uw rijbewijs houden. Als u niet meewerkt, wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard. De totale kosten voor de cursus is €1267,- en moet de bestuurder zelf betalen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button