Sport

Worsteltoernooi op strand Midwolda groot succes

- advertentie -

Midwolda- Dat er volgend jaar weer een Beach Wrestling toernooi komt dat is voor Zoë Klunder bijna zeker. Het toernooi zaterdag op het strand van het Oldambtmeer, met een kleine 90 deelnemers noemt Zoë heel bijzonder en dat voor een eerste keer.

- advertentie -

Opening
Wethouder Erich Wünker heeft samen met Geuko van Lang en vader Gert Jan en broertje Gijs het toernooi geopend. “Geuko is een echte doorzetter en worstelen is ook een sport van doorzetters, daarom heb ik Geuko gevraagd om dit event te willen openen”, aldus Zoë.

Geuko heeft de zeldzame ziekte AFM, maar gaat wel naar een normale basisschool en heeft het daar enorm naar zijn zin. Wellicht moet hij eind dit jaar voor behandeling nog een keer naar Amerika.

Internationaal toernooi
Sporters die aan dit toernooi deelnamen kwamen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Polen, België en Azerbeidzjan. Dit worstelevent viel mooi samen met het de Europa Tour en staan de komende tijd ook in andere landen op de mat of op het strand. Zoë hoopt dat Beach Wrestling in 2024 een Olympische sport wordt.

Zelf kwam ze op dit toernooi niet in actie, te druk met de organisatie. Over drie weken komt ze in Roemenië in de ‘ring’, want dan staat daar een internationaal Beach Wrestling event op de agenda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button