Op stap

Oldambt treft voorbereidingen voor Adrillen op 1 november

- advertentie -

Winschoten – De Allerheiligenmarkt op 1 november gaat door, dit is althans het streven van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt. Het gemeentebestuur wacht hiervoor de corona maatregelen van het kabinet af.

- advertentie -

Burgemeester Sikkema laat weten met een twee-sporenplan bezig te zijn, om in te kunnen spelen op versoepelingen, maar ook om het door te kunnen laten gaan wanneer er nog geen versoepelingen komen. Vorig jaar ging het meer dan 200 jaar oude volksfeest voor het eerst niet door.

Zeker is dat de pandemie zijn invloed zal hebben op de Allerheiligenmarkt, de hobbymarkt gaat naar alle waarschijnlijkheid niet door. De hobbymarkt is altijd in Cultuurhuis “de Klinker”. Activiteiten in de open lucht zijn makkelijker te realiseren. Ook de “luttje Adrill’n”gaat niet door, deze is altijd op de tweede maandag in november.

De focus ligt op de grote jaarmarkt, met de kermis en de gang naar de horeca. De horeca ondernemers en kermis exploitanten worden uitgenodigd om hun plannen hoe het een en ander corona-proof te organiseren kenbaar te maken aan de gemeente. Daarnaast zal de gemeente ook contact zoeken met de standhouders op de jaarmarkt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button