Cultuur

‘Stil in Beweging’ in Galerie Bo Lumen

- advertentie -

Finsterwolde – Zaterdag 4 en zondag 5 september is het openingsweekend van de expositie “Stil in Beweging’ in galerie Bo Lumen te Finsterwolde.

- advertentie -

In deze najaarsexpositie toont Bo Lumen het werk van Hans Emmelkamp, Krin Rinsema en Koos Toren. De schilderijen en collages van Hans Emmelkamp houden het midden tussen figuratie en abstractie. Het zijn stilleven-achtige taferelen, intuïtief en harmonieus. In een nieuwe reeks etsen van Krin Rinsema zijn de figuren, stil in beweging, vrij in de ruimte geplaatst, met enkel hun schaduw of de reflectie in het water. De buiten- en binnenbeelden van Koos Toren zijn niet een weergave van de werkelijkheid. Hij wil de toeschouwer uitnodigen in een eigen intuïtie en fantasie te blijven.

Het werk van deze drie kunstenaars is krachtig maar ingetogen en toont veel raakvlakken. Dit resulteert in een boeiende en sfeervolle tentoonstelling waarin de verschillende disciplines, elk in hun eigen beeldtaal, elkaar aanvullen en versterken. Tevens biedt de galerieshop, op de 1ste etage, kunstkaarten, art-prints en kunstboeken met daarbij een serie kleine beelden van Mette Bus passend bij het thema van de expositie. De bovenste etage is ingericht met werk van kunstenaars uit de vaste collectie.

Om het bezoekersaantal te spreiden heeft de galerie gekozen voor een informele opening op zaterdag 4 en zondag 5 september. Enkele kunstenaars zullen op zaterdag aanwezig zijn.

De expositie ‘Stil in Beweging’ duurt tot en met zondag 24 oktober en is ieder weekend te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. Wees van harte welkom. Voor meer informatie : www.bolumen.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button