Cultuur

Er komt weer vaart in de ontwikkelingen bij De Graanrepubliek Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Er komt weer vaart in de ontwikkelingen bij de Graanrepubliek Bad Nieuweschans. De afgelopen 2 weken is begonnen met het demonteren van de ‘Oude Remise’ en de komende maanden wordt hard gewerkt om begin volgend jaar een innovatiecentrum te openen.

- advertentie -

De Graanrepubliek omvat 2 coöperaties. 1 is het gebouw, het vastgoed en de andere is een coöperatie tussen producenten en boeren en verschillende ondernemers, waar ook Hooghoudt deel van uitmaakt.

Directeur Niels Grootenboer: “In de coöperatie zitten onder andere Bakker Wiebrant in, Hooghoudt, Jeroen Bax uit Groningen, Martijn Eggens van Eggensbier en nog een aantal ondernemers die hierbij aangesloten zijn. Wat in het begin heel erg gericht was op een bezoekerscentrum van alleen maar proeven, is het nu een bedrijf geworden wat levensmiddelen maakt van Gronings graan. En de producten gaan wij afzetten bij horecabedrijven en de grote retailers in Nederland”.

Ook is er een samenwerkingsverband opgezet met het Noorderpoort College met workshops, waarbij alles draait om het maken en proeven van eten. Voor de passanten die langs komen kunnen zitten, drinken en proeven in een mooie horecazaak voor koffie met gebak, een lunch, een borrel drinken. In het weekend wordt gedacht aan muziek, programmering en kunst en cultuur. Het wordt een mix voor jong en oud, met verschillende cultuurvormen.

Het kan gaan van een modern festival tot een klassiek. Door de week gaat het eigenlijk alleen maar om het produceren van de verschillende producten.

“Wij willen hier iets groots neerzetten, wat trots maakt en dat gaat de Graanrepubliek Bad Nieuweschans uitstralen”, aldus een enthousiaste directeur Niels Grootenboer. In mei 2022 moet alles klaar zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button