Algemeen

Sociaal Werk Oldambt helpt mensen met begeleiden en aanvragen

- advertentie -

Winschoten – Het moet voor medewerkers van Sociaal Werk Oldambt, die zich bezighouden met De Voorzieningen-Wijzer, een mooi teken van ‘goed bezig zijn’ geweest. En zeker voor degene voor wie ze het hebben gedaan. Ze hebben namelijk zo’n 3600 euro binnen gehaald aan niet aangevraagde toeslagen voor een cliënt; gemiddeld is dat 500 euro besparing.

- advertentie -

Mensen met een minimaal inkomen kunnen recht hebben op heel wat extra inkomsten uit allerlei potjes. Omdat het aanvragen vaak niet lukt, vooral degenen die de Nederlandse taal niet goed beheersen, of gewoon het te lastig vinden, is de Voorzieningen-Wijzer in het leven geroepen. Wat belangrijk is dat de medewerkers van het SWO neutraal werken en dat ze geen gegevens met andere instanties delen.

Sociaal Werk Oldambt, gevestigd aan het Boschplein 2 te Winschoten, heeft een team samengesteld die deze mensen met de aanvragen kunnen helpen. Dit team helpt mensen om inzicht te krijgen in hun eigen financiële situatie, van belastingzaken, zorg- en huurtoeslag, kinderbijslag etc. Maar ook om te kijken naar een goedkopere zorgverzekering, energieleverancier. Allemaal zaken waar op jaarbasis toch behoorlijk wat geld mee te verdienen valt.

De personen die 3600 euro aan toeslagen hebben terug gekregen, is een familie met één kind die zich niet bewust was van toeslagen. Door contact te zoeken met het SWO kregen ze een adviesgesprek dat ongeveer een uur duurt. Hiermee kregen ze duidelijkheid wat er allemaal mogelijk was en weten ze inmiddels ook al voor een groot deel zelf te handelen, al dan niet met hulp van een medewerker van Sociaal Werk Oldambt.

Veel gezinnen weten vaak niet precies bij welke instantie ze moeten zijn om extra geld te krijgen, bijvoorbeeld om de contributie te betalen voor een vereniging van hun kind(eren). Ook het aanvragen van een DigiD is voor veel mensen nog moeilijk of ze willen er eigenlijk niet aan. Toch na uitleg van een hulpverlener kunnen mensen veel gemakkelijker inzicht krijgen in al hun financiële en overheidszaken.

Maar ook om simpel bij de apotheek herhaal-medicijnen te kunnen bestellen of een nota bij de zorgverzekeraar in te kunnen sturen. Met alles wat het SWO doet, zoals aanvragen van een offerte bij een zorgverzekeraar daar is geen winstoogmerk aan verbonden.

Een advies gesprek kan overal plaatsvinden: bij u thuis, op een locatie in de buurt of in De Boschpoort. Voor meer informatie kunt u bellen met SWO 0597-421833 of mailen naar info@sociaalwerkoldambt.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button