Algemeen

Scheppen voor schoon water

- advertentie -

Groningen/ Landelijk – De 21 waterschappen roepen alle Waterbazen van Nederland op om mee te helpen zwerfafval te rapen op en rond het water voor World Cleanup Day. Door tot en met 18 september te ‘Scheppen voor schoon water’ draag je bij aan het terugdringen van (plastic) afval en hou je het water schoon. Bovendien zijn er mooie prijzen te winnen! Waaronder een gratis suples voor het grappigste of meest bijzondere stukje afval dat wordt opgeruimd.

- advertentie -

De waterschappen zijn blij met elke Waterbaas die meehelpt om het water in de natuur schoon en afvalvrij te houden. De actie ‘Scheppen voor schoon water’ start op 13 september en loopt tot en met World Cleanup Day op 18 september. Door het afval dat je raapt te registreren draag je bij aan het oplossen van het wereldwijde ‘plastic soup’-probleem.

Hoe doe je mee?
Download de gratis app Litterati, en gebruik de code WATERBAZEN. Ga wandelen langs het water – of ga varen – en ruim onderweg zwerfafval op. Registreer je vangst in de app en draag zo bij aan het oplossen van het zwerfafvalprobleem. Onder de Waterbazen die meedoen worden mooie prijzen verloot.

Draag bij aan World Cleanup Day
Je opbrengst telt mee voor het wereldwijde resultaat van World Cleanup Day; de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar! Door het zwerfafval te registreren via de app Litterati help je mee probleemgebieden in kaart te brengen en weten we welke soorten en merken afval het meeste voorkomen. Litterati gebruikt de verzamelde data om samen met bedrijven en organisaties te zoeken naar duurzame oplossingen.

Extra actie waterschap Hunze en Aa’s
Waterschap Hunze en Aa’s houdt een extra actie. Stuur ons een foto of filmpje van een opvallend stuk afval dat je opruimt. De grappigste of meest bijzondere inzending wint een gratis suples! Mail je inzending uiterlijk 19 september naar communicatie@hunzeenaas.nl.

#ScheppenVoorSchoonWater
Tot slot: vergeet niet een selfie met je vangst te plaatsen met de hashtags #WatEenWaterbaas en #ScheppenVoorSchoonWater. Voor meer informatie over de actie en de prijzen zie: www.waterschappen.nl/scheppenvoorschoonwater.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button