Algemeen

Voetgangersbrug Oeverlibel tussen Beerta en Blauwestad tot zomer 2022 gestremd

- advertentie -

Beerta – Het hoogholtje over het Reiderdiep tussen Beerta en woongebied Het Wold en natuurgebied Reiderwolde maakt plaats voor een beweegbare brug die ook geschikt is voor autoverkeer. Nu er ook in woongebied Het Wold volop gebouwd wordt, is het tijd om ook de infrastructuur verder te ontwikkelen.

- advertentie -

Omleiding via Glanslibel
Vanaf 15 september a.s. kunnen voetgangers en fietsers gebruikmaken van de verderop liggende brug de Glanslibel. Dit wordt met omleidingsborden aangegeven, ook voor de mensen die de groene of rode route van het permanente marathonparcours in Blauwestad volgen. De Oeverlibel wordt van zijn plaats getakeld en volgend jaar vervangen door een nieuwe brug. De bouw daarvan start in het voorjaar van 2022. De nieuwe brug zal naar verwachting in de zomer in gebruik genomen worden.

Nieuw pontje tussen De Tjamme en Reiderwolde
Tot die tijd komt er nog een ander alternatief voor wandelaars en fietsers om Het Wold te bereiken. Medio oktober zal er namelijk een nieuw pontje gaan varen tussen natuurgebieden De Tjamme en Reiderwolde. Het pontje werd voorheen gebruikt bij het Paterswoldse Meer, maar krijgt nu dus een nieuwe bestemming in

Blauwestad.
De Oeverlibel zelf krijgt overigens ook een nieuwe bestemming. De brug wordt opnieuw gecoat en hergebruikt in het wandelpad tussen Kievit en Kiekendief in woongebied De Wei.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button