Gemeente

Wethouders brengen inwoners Nieuwolda en Wagenborgen een ‘waarm & zuneg’ bezoek

Nieuwolda/ Wagenborgen – Woensdag 15 september zijn de inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen verrast met een bezoek van wethouders Jan Menninga (gemeente Eemsdelta) en Jurrie Nieboer (gemeente Oldambt). Dit is het startsein voor inwoners uit beide dorpen om €5.000 aan te vragen voor zaken als het isoleren van muren of het plaatsen van een warmtepomp. Dit kan op grond van de subsidieregeling die is verstrekt door het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) vanuit het Rijk aan de aardgasvrije proeftuin ‘Nieuwborgen.net’.

- advertentie - 

Mooie opsteker voor inwoners
“Het is fantastisch dat de inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen vanaf nu vergoeding kunnen aanvragen voor grotere maatregelen om hun huis te verduurzamen en gas te besparen. Met deze vergoeding was isoleren nog nooit zo goedkoop. Ook omdat aardgas steeds duurder wordt, is het een mooie opsteker voor de inwoners van beide dorpen”, aldus Jan Menninga.

De wethouders gingen met de Waarmtebus, een vroegere SRV-wagen, beide dorpen in. Zij gingen in gesprek met de inwoners die een afspraak konden maken voor een gratis Wat-is-Wijs advies.

Padwiezer helpt huiseigenaren gas (en geld) besparen
Nieuwborgen.net vergoedt vanaf 16 september de helft van de kosten om gas te besparen tot een maximum van € 5.000 per woning bovenop de bestaande, landelijke subsdie. Alle mogelijkheden waarvoor huiseigenaren een vergoeding kunnen krijgen, staan in de zogenoemde Padwiezer. De Padwiezer laat zien wat er mogelijk is, wat en hoeveel er wordt vergoed en welke maatregelen voor de inwoners het meest passend zijn.

Wat-is-Wijs adviezen
Bij de maatregelen kan gedacht worden aan het isoleren van muren, hoog rendement glas of een (hybride) warmtepomp. Met alle maatregelen uit de Padwiezer wordt gas én geld bespaard. Welke maatregelen het meeste effect hebben is voor inwoners best lastig te bepalen. Daarom kunnen zij een gratis ‘Wat-is-Wijs-advies’ aanvragen. Een huisadviseur komt dan bij de huiseigenaar langs en samen kijken zij naar de situatie en wat de beste oplossing is om energie te besparen.

- advertentie - 

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button