Cultuur

Ben je dichter? Sluit je dan aan bij dichterscollectief ‘Dichter bie Ons’!

- advertentie -

Oldambt Open dichters, gesloten dichters, oude dichters, jonge dichters, gekke dichters, serieuze dichters, lieve dichters, stoute dichters: iedereen die de poëzie een warm hart toedraagt en zelf verzen schrijft is van harte welkom bij dichterscollectief ‘Dichter bie Ons’. ‘Wij komen vanaf nu weer iedere eerste zaterdag van de maand bij elkaar in de bibliotheek in Winschoten, aldus dichter Louis Hagen uit Finsterwolde.

- advertentie -

Wat poëzie precies is, is niet zo één, twee, drie uit te leggen en dat hoeft ook niet. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten in de bibliotheek is er volop ruimte om daarover van gedachten te wisselen. Verder wordt er voorgelezen uit eigen werk en helpen de leden van het collectief elkaar van zich te laten horen: schrijven is immers nog iets heel anders dan voordragen. Louis: ‘We willen elkaar stimuleren de eigen stem te vinden. Het is toch hartstikke jammer dat al die mooie hersenspinsels in een laatje worden gepropt of op de laptop blijven staan? Bovendien is het lastig je te ontwikkelen als je geen podium hebt om te laten zien of horen wat je gemaakt hebt. We breken elkaar nooit af, maar willen wel een klankbord zijn voor elkaars werk.’

Nieuwe activiteiten
De afgelopen maanden kwamen de dichters regelmatig online bij elkaar. Nu kunnen de ontmoetingen gelukkig weer in de bibliotheek plaatsvinden. Ook is het de hoogste tijd om met elkaar nieuwe activiteiten te bedenken.  Louis: ‘Alles is mogelijk: van poëziewandelingen tot aan het maken van een gezamenlijke bundel. En van wat frequentere bijeenkomsten in combinatie met muziek tot aan het ondernemen van dichtuitstapjes naar andere collectieven in het land. Maar dat is toekomstmuziek. Eerst willen we een stevige basis leggen en structuur aanbrengen in onze samenkomsten: wie zei dat de Oost-Groningse klei stug was? Niet dus!’

Kom je ook?
Ben jij dichter en wil je van je laten horen? Kom tevoorschijn en sluit je aan bij ‘Dichter bie Ons’. Gewoon een keertje de sfeer proeven, dat kan natuurlijk ook. Je bent welkom op: Zaterdag 2 oktober. Aanvang 10.00 uur. Bibliotheek Winschoten. Het is wel verplicht je van tevoren op te geven. Dat kan met een mailtje naar: bciholst@gmail.com. Meld je ook meteen aan bij de Facebookgroep: www.facebook.com/dichterbieons

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button