Algemeen

Winschoter muzikant Harry de Vries in de bloemen

- advertentie -

Winschoten – Deze zaterdagmiddag waren we te gast bij de 81-jarige Harry de Vries in Winschoten. Hij kreeg het bloemetje van de week. Jaap Kuipers had hem hiervoor genomineerd.

- advertentie -

Hij schreef: “Harry is ziek en kan ons niet meer begeleiden bij ons koor ‘de Oldambtsingers’. Het verlies van zijn kleinzoon sergeant Henry Hoving, die in Mali is omgekomen, geeft veel verdriet en dat maakt het herstel er niet beter op. Daarom wil ik hem graag een bloemetje aanbieden”.

We worden enorm gastvrij ontvangen door Harry en zijn vrouw Antje. Hij vertelt: “Zestig jaar lang was ik professioneel muzikant. Prachtige tijden maakte ik mee. Soms zaten er leden van het Koninklijk Huis in het publiek. Mijn orkest begeleidde artiesten zoals Rita Corita en Anneke Grönloh. Met ‘de Milltown Showband’ en met ‘Wim en de Commets’ deden we optredens door het hele land.  Het was de tijd van de dansavonden. Als muzikant verdiende ik regelmatig 1700 gulden per week.”

De afgelopen twaalf jaar was Harry muzikaal leider van ‘de Oldambtsingers’. Ze moesten daar in het begin wel even wennen aan de professionaliteit van Harry. Maar hij bleef steeds het plezier in muziek voorop stellen. Nu, mede door de longziekte COPD , is hij gestopt als actief musicus en als muzikaal leider van het koor.

Harry wijst naar Jaap: ”Deze meneer is ook muzikaal hoor! Wist je dat ik als kleine jongen muziekles kreeg van zijn vader? Maar Jaap koos ervoor om slager te worden. Zelf wist ik al direct dat ik als musicus door wilde gaan”.

Antje vindt het verstandig dat Harry er nu mee ophoudt. “We worden allemaal ouder, en dan komt er de tijd van ’ho mor, ‘t is genòg”, zegt ze.

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Tekst & Foto: InBloei (’t Rond)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button