Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Grootste stijging WOZ-waarde in gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt- Dit jaar is de gemiddelde WOZ-waarde (Waarde Onroerende Zaken)  van woningen zo’n 7 procent hoger ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde WOZ-waarde is 290.000 euro, zo hoog is het nog niet eerder geweest. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers.

- advertentie -

De gemeentelijke heffingen worden bepaald aan de hand van de WOZ-waarde van een woning. Het is nu het zesde jaar aaneen dat de WOZ-waarde stijgt.

De grootste stijging is in de gemeente Oldambt met 12,4 procent. Pekela is de gemeente met de laagste gemiddelde WOZ-waarde, 148.000 euro. Bloemendaal is de gemeente met de hoogste gemiddelde WOZ-waarde, 778.000 euro.

Bij de bepaling van de WOZ-waarde wordt gekeken naar het type woning (o.a. grootte en ligging),  de verkoopprijzen. De WOZ-waarde loopt een jaar achter op de werkelijke prijs, de woningen worden op 1 januari w getaxeerd naar de waarde van 1 januari het jaar er voor. De peildatum is dus steeds een jaar eerder.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button