Incidenten

Man zonder geldig rijbewijs weet gaspedaal wel te vinden

- advertentie -

Noordbroek – Vandaag hield team verkeer van de politie een snelheidscontrole aan de Scheemderweg te Noordbroek. De agenten stonden er net te controleren toen de eerste overtreder al voorbij kwam.

- advertentie -

Van de bestuurder, een 39 jarige man uit de gemeente Oldambt, is de snelheid gemeten met 141 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Na een correctie, een overschrijding van 76 km/u. Bij staandehouding overhandigde de bestuurder een rijbewijs, echter ontbrak hierop de categorie B. Deze bleek vanaf 2010 al ongeldig verklaard te zijn.

“Wegens de snelheidsoverschrijding is het rijbewijs ingevorderd. Voor de snelheidsovertreding en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, wordt proces-verbaal opgemaakt. Deze herhaling zal echter niet in het voordeel spreken van de bestuurder.” aldus de politie.

“De verkeersofficier zal beslissen hoe hoog het sanctiebedrag wordt, hoelang de inhoudingstermijn zal zijn en wat de sanctie wordt in verband met rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button