Gemeente

Oldambt wil taboe op schulden doorbreken

Oldambt – Donderdagmiddag was de aftrap van het geldloket ‘STAP – de eerste stap zetten we samen’ in de Boschpoort. STAP is een fysieke en digitale plek voor alle inwoners van de gemeente Oldambt met vragen over financiën.

- advertentie - 

Vanaf 5 oktober heeft STAP elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur spreekuur in de Boschpoort (Boschplein 2, Winschoten). Inwoners van de gemeente Oldambt kunnen dan zonder afspraak binnenlopen. En ook via de nieuwe website, www.stapoldambt.nl, kunnen vragen worden gesteld.

Initiatief vanuit de samenleving

De gemeenteraad had als wens één toegang voor inwoners met vragen over financiën en/of regelingen. Hierdoor is STAP ontstaan, een intensieve samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties afgestemd met de beroepsorganisaties SWO (Sociaal Werk Oldambt) en VKB (Volkskredietbank).

Deze organisaties hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk de inwoner de beste ondersteuning te bieden, ieder vanuit zijn eigen expertise. Denk hierbij aan ondersteuning bij het invullen van formulieren of een schuldhulpmaatje.

Samenwerking
In STAP werken opgeleide vrijwilligers van Stichting Azzur, Stichting Mit Elkoar, Humanitas en het Leger des Heils. Zij helpen inwoners en willen samen voorkomen dat men van het kastje naar de muur wordt gestuurd en bieden daarom toegankelijke hulp. De vrijwilligers van STAP maken samen met de inwoner een aanpak en kijken welke partijen daarin ondersteunend kunnen zijn. STAP staat dan ook voor:
– Samen
– Toegankelijk
– Aanpak
– Partijen

Oldambt schuldenzorgenvrij
Met STAP zet de gemeente samen met de vrijwilligersorganisaties een van de stappen richting een schuldenzorgenvrij bestaan.

Gert Engelkens, wethouder armoedebeleid: “We willen graag dat iedereen in Oldambt schuldenzorgenvrij opgroeit. Hiervoor moeten we eerst samen het taboe op schulden doorbreken. We willen graag dat inwoners op een laagdrempelige manier ergens terecht kunnen met vragen over hun financiële situatie. En daarmee willen we uiteindelijk grotere problemen voorkomen en een schuldenzorgenvrij bestaan creëren.“


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button