Regionaal nieuws

Ook poederbrieven geleverd bij theaters in Noord Nederland

- advertentie -

Noord Nederland – Een theatermaker heeft naar meerdere theaters in Noord- en Oost-Nederland poederbrieven gestuurd om zo aandacht te genereren voor zijn voorstelling. Het is niet bekend of Cultuurhuis de Klinker in Winschoten zo’n brief heeft ontvangen.

- advertentie -

De theaters die donderdag een brief ontvingen, hebben volgens de woordvoerder aangifte gedaan. Of zij de theatermaker verder willen vervolgen is niet bekend, al verwacht de VSCD dat dit niet zal gebeuren. Een woordvoerder van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) bevestigt dat na berichtgeving van NU.nl.

Identiteit wordt niet gedeeld
Om hoeveel en welke theaters het precies gaat, kon de woordvoerder niet zeggen. Ook de identiteit van de persoon die de poederbrieven verstuurde wordt niet gedeeld.

De politie Groningen meldt op Twitter dat ook theaters in Noord-Nederland zo’n brief ontvingen. Ze zijn behandeld als verdachte pakketjes, maar er bleken geen gevaarlijke stoffen in te zitten. De landelijke eenheid van de politie meldt dat de ‘poederbrieven’ die verschillende theaters in Nederland ontvingen een pr-stunt zijn van een theatermaker.

‘Verzender is bij ons bekend’, aldus de politie die aangeeft in gesprek te gaan met de persoon.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button