Sport

Fotoserie: Bato Gymnasten stralen eindelijk weer op de wedstrijdvloer

- advertentie -

Winschoten/ Oostwold – Zaterdag 2 oktober was het dan eindelijk zover, de eerste wedstrijd Ritmische Gymnastiek in anderhalf jaar tijd. In Sporthal de Rietkraag in Oostwold werd de eerste wedstrijd van de najaarscompetitie gehouden. Gymnastiek Vereniging BATO zorgde voor een goede organisatie en met deelnemers uit de provincie Groningen, Friesland en Drenthe was het direct een mooie ontmoeting. Eindelijk konden ouders en belangstellende weer genieten van de mooie oefeningen van de lenige gymnasten.

- advertentie -

De Senioren beten het spits af en lieten zien dat ze de oefeningen met lint en knots nog goed onder de knie hadden. Met een mooie scores van 16.60 punten behaalde Bato-gymnaste Elise Immenga met haar oefening met lint een hele knappe tweede plaats. Het brons in deze categorie ging naar clubgenootje Marijn te Velde. Ook was er brons voor Vesna Eerkens met haar knots oefening.

De lenige Britt Scholte stond te stralen op de vloer en behaalde met 17.83 punten de eerste plaats in een groot deelnemersveld bij de Pre-Junioren. Bij de Junioren was het Mette Blik die een mooie artistieke oefening met lint liet zien en daarmee overtuigend eerste werd.

Rose Brouwer draaide haar eerste grote wedstrijd. Bij de mini-plus meisjes wist zij een mooie oefening neer te zetten en een keurige derde plaats te halen. Als laatste op de vloer kwamen de allerjongste meisjes. De meisjes in de leeftijd tussen 6 en 8 jaar zijn nog maar pas begonnen met deze mooie sport en draaiden al hele mooie oefeningen met fraaie sprongen en lenigheid.

Mede door het enthousiaste publiek en vrijwilligers, de vrolijke juryleden, de fanatieke deelnemers en trainers was het echt weer een feestje om met zijn allen op de wedstrijdvloer te zijn. De tweede wedstrijd in de najaarscompetitie zal op 6 november in Friesland zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button