Gemeente

Teamleider handhaving Oldambt kan zich niet vinden in coronamaatregelen en stopt

- advertentie -

Oldambt – De teamleider van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) in de gemeente Oldambt heeft haar functie neergelegd. Zij kan zich niet vinden in de huidige coronamaatregelen en de handhaving daarop.

- advertentie -

De teamleider heeft via een intern bericht haar collega’s op de hoogte gesteld van haar besluit. Dat bevestigen meerdere ambtenaren aan RTV Noord die hierover maandag berichtte.

Horecazaken controleren op naleving maatregelen
Het team van VTH controleert of iedereen zich netjes aan de regels houdt. De BOA’s kunnen bijvoorbeeld waarschuwingen geven aan mensen die zorgen voor geluidsoverlast of boetes aan bestuurders die verkeerd parkeren. Maar in deze coronasituatie hebben de BOA’s er een taak bij gekregen: het controleren van horecazaken.

Horecazaken moeten gasten bij binnenkomst controleren of zij volledig gevaccineerd of maximaal 24 uur geleden negatief getest zijn. Is dat niet het geval, dan mogen gasten niet naar binnen. BOA’s moeten controleren of de horeca zich aan die regels houdt.

Maar de teamleider staat niet achter dat beleid en vindt dat zij om die reden geen aansturing kan geven aan de collega’s die het beleid moeten uitvoeren.

‘Geen uitspraken over individuele ambtenaren’
De gemeente Oldambt is gevraagd hoe zij tegen deze situatie aankijkt, maar zij ‘doet geen uitspraken over individuele ambtenaren’. De gemeente: ‘Wij willen het bericht niet bevestigen of ontkennen.’

- advertentie -

RTV Noord heeft contact gezocht met de desbetreffende teamleider, maar zij verwijst naar het statement van de gemeente.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button