Op stap

Kom naar Het Groninger Landschap Paddenstoelenfestival

- advertentie -

Midwolda – Zondag 17 oktober 2021 vindt het jaarlijkse paddenstoelenfestival van Het Groninger Landschap plaats op het Landgoed Ennemaborg in Midwolda. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn er tal van activiteiten speciaal voor kinderen.

- advertentie -

Paddenstoelen
Er kan gezocht worden op Landgoed Ennemaborg naar alle soorten en maten paddenstoelen. De mooiste kleuren, de vreemdste namen of de raarste vormen, ze zijn er allemaal. Het landgoed is beroemd om haar grote hoeveelheid paddenstoelen. Bij veel paddenstoelen staan naambordjes zodat iedereen kan zien hoe ze heten.

Natuurdoeactiviteiten
Ook dit jaar kunnen deelnemers tijdens het festival uilenballen uitpluizen. Daarin zitten allerlei botjes en schedels van muizen. Ook kunnen kinderen met een schepnet waterbeestjes vangen en misschien wordt er wel een larve van een libel gevangen of een hele grote waterkever.

Theater
In de schuur treden artiesten op. Bij de werkschuur staat een grote knutseltent waar we zorgen voor een fantasierijke knutselbelevenis. Kinderen kunnen ook weer zelf broodjes bakken.

Slecht weer?
Maakt niet uit. Paddenstoelen hebben juist regen en vocht nodig om paddenstoel te worden. En als je lang genoeg kijkt, kun je ze misschien zelfs zien groeien. Alle activiteiten zijn in het Koetshuis, borg, schuur of tent. Deelname aan de paddenstoelendag is helemaal gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Belangrijk!
In verband met de coronamaatregelen heeft iedereen vanaf 12 jaar een coronatoegangsbewijs nodig om het terrein te betreden. Kinderen van 6 t/m 12 jaar wordt geadviseerd thuis een zelftest te doen.

- advertentie -

Oproep
Kom verkleed als prins, prinses, lakei of koning etc. dan word je geschminkt.

- advertentie - 

Locatie
Landgoed Ennemaborg, Hoofdweg 100 9681 AJ in Midwolda

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button