Weerbericht

Weekend start koud met regionaal zon

- advertentie -

Landelijk – Het weekend begint droog met zonnige perioden, maar ook flink koud. Zaterdagochtend vroeg is het 2 tot 5 graden met kans op mist en vorst aan de grond. In de middag wordt het 12 tot 14 graden. Zondag is het een graadje warmer en schijnt af en toe de zon. In het noorden en westen is kans op een beetje regen.

- advertentie -

Het weekend begint koud. Zaterdagochtend vroeg is het op veel plaatsen 2 tot 5 graden en vooral in het zuiden en oosten kan het aan de grond en beetje vriezen. Er zijn wolkenvelden, zonnige perioden en lokaal kan het mistig zijn. Ouders die in de ochtend een tijd aan het sportveld staan kunnen het best koud krijgen. Rond een uur of negen is het op veel plaatsen 5 tot 8 graden. Er staat nauwelijks wind en als je lekker in beweging blijft, dan is het prima weer.

Kouder dan normaal
In de middag trekken wolkenvelden over het land, maar zo nu en dan kan de zon door de bewolking schijnen. In het zuiden is het zonniger dan in het noorden. Op de meeste plaatsen blijft het droog en het wordt 12 à 13 graden in het oosten tot 14 graden in het zuidwesten en westen. Daarmee is het een graadje kouder dan normaal. De wind is zwak tot matig en maakt het voor het gevoel niet kouder. Als er een beetje regen valt is dat in het Waddengebied.

Kans op regen
Zondag hebben we te maken met een matige zuidwestenwind. De ochtend is niet zo koud als op zaterdag en in de middag wordt het op de meeste plaatsen 15-16 graden. Er is een mix van wolkenvelden en zonnige momenten, waarbij de meeste zon voor het zuiden is. Vooral in het noorden kan een beetje regen vallen.

Voordat het weekend begint hebben we deze ochtend nog te maken met een regengebied dat over het land trekt. Later in de ochtend wordt het op steeds meer plaatsen droog en gaat de zon schijnen.

Het vooruitzicht naar volgende week laat tijdelijk hogere temperaturen zien met op woensdag 17 tot 20 graden. Het wordt wisselvalliger met een afwisseling van wolken, zon en van tijd tot tijd buien.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button