Gemeente

Viaduct over A7 vernoemd naar omgekomen sergeant Henry Hoving

- advertentie -

Winschoten – Op 20 april 2021 heeft het college van de gemeente Oldambt besloten om het viaduct bij Winschoten, waar de Verlengde Kloosterlaan over de A7 kruist, te vernoemen naar de omgekomen sergeant der 1e klasse Henry Hoving.

- advertentie -

Het naambord is afgelopen donderdagavond door Rijkswaterstaat aan twee kanten van het viaduct bevestigd, zodat het vanuit beide richtingen zichtbaar is voor bestuurders op de A7.

Henry Hoving
Henry Hoving (geboren op 24 december 1986 in Midwolda), militair en inwoner van de gemeente Oldambt, kwam niet thuis van zijn Minusma-missie in Mali. Hij overleed op 6 juli 2016 in Kidal door een mortierongeval. Henry nam op deze dag samen met zijn collega Kevin Roggeveld uit Groningen deel aan mortierschietoefeningen.

Helaas is tijdens een van de oefeningen een mortiergranaat vroegtijdig afgegaan, waardoor zowel Henry als Kevin om het leven is gekomen. Het stoffelijk overschot van Henry is een paar dagen na het ongeval overgebracht naar Nederland, waar hij op 20 juli 2016 in Winschoten gecremeerd is.

Viaduct boven A7 krijgt Henry’s naam
Met instemming van de nabestaanden en de gemeente Oldambt krijgt een viaduct boven de A7 de naam ‘Sergeant der 1e klasse Henry Hoving’.

Lees. ook: Winschoten eert omgekomen militair Henry Hoving bij uitvaart

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button