Gemeente

Gemeente maakt Industriebrug op afstand bedienbaar

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen weken is een aannemer bezig geweest om de Industriebrug in Winschoten op afstand bedienbaar te maken. De brug wordt momenteel nog met de hand door een medewerker van de gemeente Oldambt bediend, maar straks is dit verleden tijd.

- advertentie -

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de brug vanuit een centrale post in Groningen bediend zal worden. Dit wordt gedaan door burgwachters van de provincie Groningen, met camera’s kunnen ze live meekijken. De burg wordt meerdere malen in de week gebruikt voor scheepvaart.

Goedkoper
Volgens de woordvoerder is het is goedkoper om de bediening door de provincie te laten doen. “Daarnaast is het ook handig als meerdere bruggen centraal worden beheerd, want als een brug ergens open moet, zal enige tijd daarna ook een andere brug ook open moeten.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button