Gemeente

Burgemeester en wethouders lezen voor tijdens de Kinderboekenweek

- advertentie -

Oldambt – De Kinderboekenweek werd dit jaar gehouden van 6 tot en met 17 oktober. Het thema van dit jaar was ‘Worden wat je wil’. In dit kader is het in Oldambt inmiddels traditie dat leden van het college van burgemeester en wethouders een basisschool bezoeken om voor te lezen.

- advertentie -

Dit jaar kwam burgemeester Cora-Yfke Sikkema voorlezen op OBS Letterwies in Nieuwolda en de Maranathaschool in Winschoten. Wethouder Erich Wünker las voor op de Sint Vitusschool en CBS De Vossenburcht in Winschoten. Op OBS De Lichtboei in Oostwold werd voorgelezen door wethouder Jurrie Nieboer.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Wie leest, leert de wereld (beter) kennen!
De Kinderboekenweek duurt ieder jaar maar een week (in werkelijkheid bijna 14 dagen) Maar eigenlijk is het natuurlijk íedere week Kinderboeken, want lezen is ontzettend leuk. Het is leerzaam, stimuleert de fantasie, helpt bij taalontwikkeling van kinderen en het vergroten van hun woordenschat. Het is belangrijk om kinderen aan te moedigen om te gaan lezen. Want wie goed leest en verhalende en informatieve teksten begrijpt, doet kennis op en lezen helpt je bij je algemene ontwikkeling. Gaat het alleen om kennis? Nee, verhalen en gedichten helpen kinderen en tieners ook om zich beter in te leven in anderen. Bovendien helpt het om meer begrip te hebben en krijgen voor die anderen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl


Even lekker wegdromen
Wist je dat lezen en voorgelezen worden hartstikke gezond is? Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Op de eerste plaats werkt lezen vooral erg ontspannen. Het geeft je kind een kijkje in een compleet andere wereld. Spannend, avontuurlijk, vrolijk en vol fantasie! Boeken lezen stimuleert de verbeeldingskracht en dat zorgt ervoor dat je kind helemaal weg kan dromen bij een verhaal: “Joehoe, ik vroeg wat aan je…”. Heerlijk, toch!

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

(lees verder onder de foto)


Meer lezen, beter in taal!

Vanaf het moment dat kinderen zelf woorden kunnen herkennen en kunnen lezen, gaat er helemaal een wereld voor ze open. Niet alleen krijgt een kind een uitgebreidere woordenschat, ook is het goed voor de algehele taalontwikkeling. Hij of zij leert veel op het gebied van schrijven, grammatica, zinsbouw en spelling. En daarvan hebben kinderen op school weer veel profijt; zowel op school als thuis. Ook voor lezen geldt: oefening baart kunst. Kinderen die plezier hebben in lezen, gaan meer lezen, gaan daardoor steeds beter lezen en blijven lezen.

2022
Ook in 2022 vindt er landelijk uiteraard weer een Kinderboekweek plaats. Dan begint die week op 5 oktober en duurt tot 16 oktober.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button