Sport

SC Scheemda vermorzelt VVS in derby

Oostwold – SC Scheemda heeft vanmiddag in de derby tegen VVS uit Oostwold hard uitgehaald. De ploeg uit Oostwold kreeg in eigen huis een 0-7 nederlaag om de oren. Bij rust was de stand al 0-3 in het voordeel van de bezoekers.

Vooraf werd nog een spannende wedstrijd verwacht, omdat beide ploegen bovenin meedraaiden. Van spanning was zaterdagmiddag echter geen moment sprake. Na 18 minuten opende topscorer Danny Blaauw de score en vlak voor rust werd de score uitgebreid door Niek Smit en opnieuw Danny Blaauw, die zou uitgroeien tot de grote uitblinker van de middag.

In de tweede helft maakten Thijs Heeg, Jasper Brink, Rowan de Zwart en nogmaals Danny Blaauw het feest compleet voor SC Scheemda. VVS wist daar niets tegenover te stellen en droop teleurgesteld af. Door de klinkende overwinning gaat SC Scheemda over VVS heen en klimt naar de derde plaats. De ploeg uit Oostwold staat er ondanks de nederlaag nog steeds goed voor, met een keurige vierde plaats.