Gemeente

Oldambt en Afeer werken al 25 jaar samen met inzamelen retourstoffen

- advertentie -
Winschoten – Om van afval weer iets moois te maken, het te recyclen, is het belangrijk dat we afval gescheiden inzamelen. Dat bespaart grondstoffen, energie én geld. Voor het inzamelen van retourstoffen werkt de gemeente Oldambt samen met Afeer. Al 25 jaar, en dat was vanmorgen reden voor een feestje!

Gedetacheerde medewerkers
Het retourstoffenteam bestaat uit vier door Afeer gedetacheerde medewerkers. Ze werden in het zonnetje gezet door Angelique van der Zijl, Otto Albeda en, van de gemeente Oldambt, Bernard Meulman en wethouder Jurrie Nieboer. In een vorig leven verzorgde Jurrie de communicatie bij Afeer.
Hij vond het dan ook dubbel feestelijk om nu, met een andere pet op, bij Afeer een gebakje te eten: “Het ophalen van afval vind ik een hele belangrijke taak. Want als dat niet gebeurt zullen onze inwoners dat direct missen. Met retourstoffen helpen we ze een handje om afval gescheiden in te leveren. En dat loont: in 2020 heeft retourstoffen 120.000 kilo afval gescheiden opgehaald. Dat scheelt weer een boel restafval!”

“Verjaardagskadootje”
Het jubileum viel zo’n beetje samen met de aanschaf van een nieuwe aanhanger. Dat voelde bijna als een verjaardagskadootje voor Alie, Kobus, Reintko en Dirk van het retourstoffenteam. “De nieuwe aanhanger is arbo-technisch gezien een verbetering. Hij rijdt soepel over de verkeersheuveltjes. Prettig en veilig voor de beladers die achterop staan”, aldus afvalcoach Dirk Oudhoff, voor veel inwoners van Oldambt het gezicht van het retourstoffenteam.

Wat zijn retourstoffen?
Onder retourstoffen verstaan we kleine elektrische apparaten, frituurvet, kleine metalen, textiel, boeken, speelgoed en harde kunststoffen. Deze stoffen worden in de gemeente Oldambt eens in de drie weken apart ingezameld door het team van Afeer.

- advertentie -
- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button