Weerbericht

Weekendweer: zacht slot van oktober

- advertentie -

Landelijk. – Het is in het laatste weekend van oktober zacht herfstweer. De bewolking overheerst en zowel op zaterdag als op zondag valt regen. Op beide weekenddagen zijn de ochtenden de beste dagdelen voor buitenactiviteiten. De details lees je in deze weekendverwachting.

- advertentie -

Na een paar droge en vrij zonnige dagen, ziet het weerbeeld er in dit slotweekend van oktober wisselvallig uit. De bewolking overheerst en op beide dagen is de kans op regen groot. Zowel op zaterdag als op zondag begint de dag op veel plaatsen droog met af en toe zon. Mocht je buitenplannen hebben, dan is de ochtend het beste dagdeel.

Zaterdagmiddag trekken buien over het land en is het overwegend bewolkt. Ga je naar buiten, dan is een blik op de radar aan te raden. Met een paraplu of poncho bij de hand, is het prima weer voor een herfstwandeling of fietstocht. Koud is het niet met temperaturen van 13 graden in het noorden tot 16 in het zuiden. Wel staat er een stevige zuidenwind.

Zondag vanuit het westen regen
Zondag, de eerste dag met wintertijd, begint ook op veel plaatsen droog. Landinwaarts kan de zon nog even doorbreken, maar vrij snel raakt het bewolkt en volgt vanuit het westen regen. Vooral later in de middag en in de avond is trekken buien over het land en kan het tijdelijk flink regenen en ook waaien. Er staat een vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind en bij buien is kans op onweer en zware windstoten van 75 km/uur. Ondanks het herfstachtige weer is het vrij zacht voor de tijd van het jaar. Het wordt 14 graden op de Wadden, 15 graden in de kustprovincies en in het zuidoosten en oosten wordt het 17 graden. Maxima van 12 of 13 graden zijn eind oktober gebruikelijk.

Ook na het weekend blijft het wisselvallig herfstweer. Dagelijks valt wat regen of komt het tot buien, maar er zijn ook droge dagdelen met zon. De temperatuur komt later in de week een stuk lager uit en ligt in de middag tussen 9 en 12 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button