Op stap

Fotoserie: Zonnige Adrillen brengt duizenden bezoekers op de been

- advertentie -

Winschoten – Burgemeester Cora-Yfke Sikkema hield voor aanvang van de Allerheiligenmarkt, of hier beter bekend Adrillen, een korte speech vanaf het bordes van het stadhuis. Een warm welkom was er ook voor de plaatsvervangend burgmeester Helmut Geuken van het Duitse Weener en burgemeester Jaap Kuin van gemeente Pekela. Met een daverend kanonschot werd om 10.00 uur de grootste jaarmarkt van de provincie geopend.

- advertentie -

De 205de editie ging van start met de traditionele rondgang. De burgemeester en haar gevolg liepen achter de swingende muziek aan van de Mill Rose Jazzband. Via de Langestraat naar het Oldambtplein, dan over de Venne en naar het Marktplein. De warenmarkt met ruim 100 kramen werd al vroeg goed bezocht.

Met het happen in een oliebol door Cora-Yfke Sikkema samen met de heer Geuken ging om 11.00u de kermis open. Een aantal ambtenaren stapten op uitnodiging graag even in de botsauto’s. Tot slot was er bij Hotel Restaurant Victoria een warm bord snert met roggebrood en spek.

In de loop van de dag ging de wind wat liggen en zette de novemberzon Winschoten fleurig op de kaart. De vele bezoekers waren blij dat deze Adrillen weer konden plaatsvinden. Vanwege de beperkingen gaat Leutje Adrillen dit jaar nog niet door.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button