Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Duitse motorrijder scheurt met 200 km/u over N33 en N366

- advertentie -

Nieuwe Pekela – Dinsdagochtend werd de politie op de N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela gepasseerd door een motorrijder uit Duitsland. Omdat de toegestane maximum snelheid van 100 km/u werd overschreden werd een traject snelheidsmeting gestart. “Dit houdt in dat op een traject een gemiddelde snelheid wordt gemeten.” legt de politie uit.

- advertentie -

“Hoewel de pieksnelheden ruim boven de 200 km/u lagen, werd een gemiddelde snelheid van 167 km/u gemeten, gecorrigeerd 161 km/u. Een overschrijding van 61 km/u. Bij zijdelingse verplaatsingen werd meerdere keren geen richting aangegeven.” laat de politie weten.

Meerdere overtredingen
“Op het filmpje is tevens te zien dat de verkeersborden 70 en 50, ook met veel te hoge snelheden worden gepasseerd. Op de invoegstrook van de N366 naar de N33 werd gebruik gemaakt van het puntstuk. Op de N33 tussen Veendam en knooppunt Zuidbroek liep de snelheid weer fors op en werd wederom een gemiddelde snelheid van 167 km/u gemeten, ook hierbij werden pieksnelheden gemeten tegen de 200 km/u.” schrijven ze op social media.

Rijbewijs kwijt
Bij de staandehouding werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt, de verkeersofficier zal de zaak verder afhandelen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button