Regionaal nieuws

SP: Spoeddebat over opstelling provinciebestuur in gasramp

- advertentie -

Groningen – Uit de berichten in het DVHN van vanochtend blijkt dat het provinciebestuur op verzoek van de minister een ondersteuningsbrief schrijft waarin steun wordt betuigd om twee aangenomen amendementen van Sandra Beckerman (SP) niet uit te voeren. De Socialistische Partij vindt het onbestaanbaar dat het provinciebestuur gedupeerde Groningers zo heeft behandeld.

- advertentie -

SP Statenlid Agnes Bakker: “Groningen heeft recht op een provinciebestuur dat strijdt voor de inwoners van Groningen, niet een bestuurder die bij de minister op schoot zit.” Daarom heeft de Statenfractie direct een spoeddebat aangevraagd, waarin we tekst en uitleg verwachten van gedeputeerde Staghouwer.

“Het provinciebestuur hoort er te zijn voor de inwoners, nu heeft ze de inwoners weer verder in de problemen gebracht,” aldus Agnes Bakker. “De voorstellen van Sandra regelen dat Groningers recht hebben op juridische bijstand en dat ze zelf de regie bij de versterking van hun huis houden. Noodzakelijke stappen na al die jaren waarin veel Groningers al in diepe ellende zitten.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button