Gemeente
Veel gelezen

Burgemeester Sikkema over nieuwe coronamaatregelen: “Heb respect voor elkaar”

- advertentie -

Oldambt – Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt heeft via een bericht op Facebook gereageerd op de nieuwe coronamaatregelen.

- advertentie -

“Er was net weer een persconferentie over corona. Het is duidelijk dat de cijfers er niet om liegen, het virus is ons nog steeds te snel af, met als gevolg hoge besmettingscijfers en toenemende ziekenhuisopnames. En dat terwijl de zorgsector door de lange duur van de pandemie op haar tandvlees loopt.” aldus Sikkema.

“Dus zijn er extra maatregelen nodig waarvan ik besef dat die weer veel van ons vragen en ons allemaal raken. Die ook niet altijd even goed uitlegbaar zijn, als je ze naast elkaar legt. Misschien raken de maatregelen jou harder dan je buurman of buurvrouw. Maar neem je eigen verantwoordelijkheid, we weten inmiddels allemaal wat we kunnen doen om corona buiten de deur te houden.” schrijft ze.

Heb respect voor elkaar
“Ik merk dat een groot deel van de inwoners begrijpt dat de maatregelen weer steviger worden. Tegelijkertijd hoor ik een groep die nog stevigere maatregelen wil én een groep die juist meer ruimte en vrijheden wil. Kortom, de maatregelen leiden tot gemengde emoties. Laten we voorkomen dat we tegenover elkaar gaan staan. Heb respect voor elkaar, ook al ben je het niet met elkaar eens.”

“En besef ook dat we dit alleen samen kunnen doen, hoe moeilijk ook. Want samenleven doen we niet alleen.
Hou vol, neem je verantwoordelijkheid en blijf gezond!” meldt ze op haar Facebookpagina.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button