Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Bio-economie workshop voor leerlingen basisschool Oostwold

- advertentie -

Oostwold – We eten allemaal fruit en groenten omdat ze gezond zijn, maar waar komen de gezonde bloemkool, bonen en aardappelen vandaan? En wat kunnen we doen met het afval dat overblijft, zoals de schillen? Deze vragen stonden nu centraal tijdens de eerste workshop die in het kader van het bio-economieproject werd gehouden op de Nederlandse basisschool “De lichtboei” in Oostwold in de gemeente Oldambt.

- advertentie -

De twee ontwerpers Tjeerd Veenhoven uit Groningen en Kirsten Boers uit Utrecht organiseerden het. 29 kinderen uit een gecombineerde klas van groep 5 en 6 deden actief mee, stelden veel vragen en waren enthousiast toen ze eindelijk zelf T-shirts mochten verven met de kleuren die van groenteschillen waren gemaakt.

Zij leerden ook dat traditioneel plastic kan worden vervangen door plastic gemaakt van biologisch afval. Een speciaal voor deze workshop ontwikkeld kwartetspel gaf hen op een speelse manier meer inzicht in de wereld van de bio-economie. De kaarten zijn tweetalig in het Duits en het Nederlands, zodat ze ook kunnen worden gebruikt om hun Duitse vaardigheden te verbeteren. Soortgelijke workshops zullen ook voor andere scholen worden aangeboden in de grensregio.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button